Duurzaam & gifvrij

Kwekerieje is een kwekerij van Nederlandse en eetbare vaste bloeiende planten waar gekweekt wordt zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Duurzaamheid staat voorop. In alles wat we doen proberen we zoveel mogelijk respect te hebben voor de natuur. Kwekerieje is (nog) niet SKAL gecertificeerd, maar dit is wel het doel. 
Op deze manier kunnen zowel de insecten als jijzelf direct genieten van onze (eetbare) planten. 

Pesticiden
Onderzoek toont aan dat planten in de reguliere tuincentra vol zitten met pesticiden, allerlei gifstoffen die niet alleen voor insecten schadelijk zijn, maar zeker ook voor onszelf. Dit soort planten wil je niet in je eigen tuin plaatsen, laat staat opeten. Dan heb je vroeg in het voorjaar maarts viooltje in bloei staan, maar kun je de bloemen niet eten. Dat is toch jammer! De eetbare planten van Kwekerieje kun je allemaal direct opeten. 

Recyclen
Onze plantenpotjes worden gerecycled en zijn ook niet nieuw. Daardoor kan het zijn dat de planten in verschillende potjes zitten, de een iets grijzer dan de ander. Zolang de potjes nog niet kapot zijn worden ze hergebruikt. Help je mee? Je kunt de potjes gewoon weer inleveren als je in de buurt woont tenminste.  

Potgrond
Als ik een ding geleerd heb, is dat de grond waar je jouw planten in plant cruciaal is voor de groei van jouw planten. Nog voor de start van Kwekerieje gebruikte ik grond dat vrij zwaar was. Een natte winter overleefde veel van mijn planten niet. Voor de wortelgroei, eigenlijk de basis van de plant, is het heel belangrijk om de juiste grond te gebruiken. Daarom gebruik ik alleen biologische potgrond van Bio Kultura. Ook bij jou in de tuin kun je jouw planten helpen door goede tuinaarde of potgrond te gebruiken.

We gebruiken biologische potgrond van BioKultura. Zij zijn SKAL gecertificeerd en maken heerlijke losse grond waar onze planten heel goed op groeien. Zij geloven dat een mooie en bloeiende tuin begint met een goede verzorging van de bodem. Met de producten van BioKultura verbeter je het bodemleven van je tuin, waarmee je de basis legt voor een gezonde groei van je planten. Deze bodem is immers de basis!


Kweken in de buitenlucht
Vaak wordt planten in tuincentra een boost gegeven door ze in de kas op te kweken. Daardoor groeien ze snel, maar worden ze ook minder stabiel en stevig. Wij kweken zo min mogelijk in de kas. Wij zijn van mening dat planten die gekweekt worden in de buitenlucht met biologische potgrond veel steviger planten worden. Die ook nog eens tegen een stootje kunnen. Daardoor zijn de planten soms nog klein als je ze koopt, maar bij jou in de tuin groeien ze snel tot volle wasdom. Dus snel genieten! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *