Heerlijke wilde pesto

Wilde pesto, van welke planten kun je dat allemaal maken? Dat was een leuke vraag van een van mijn klanten. Daar ben ik even ingedoken. Er zijn natuurlijk ongelofelijk veel planten waar je heerlijke pesto van kan maken. Ik ben zelf fan van Zevenblad pesto. Ik heb genoeg Zevenblad om van te plukken in mijn eigen tuin…

Een greep uit de inheemse planten waar je heerlijke wilde pesto van kan maken:
Wilde peen
Wilgenroosje
Gewone margriet
Geel nagelkruid
Knikkend nagelkruid
Kleine pimpernel (de grote ook, maar die is niet zo lekker)
Groot kaasjeskruid
Madeliefje (wel beetje bitter)
Pinksterbloem (smaakt naar radijs)
Gele dovenetel
Duizendblad
Wilde cichorei (zusje van de witlof, dus met mate gebruiken)

En nog meer wilde inheemse planten die je hiervoor kunt gebruiken maar die je niet in het assortiment van Kwekerieje vindt:

Zevenblad, Weegbree, Hondsdraf, Kleefkruid (wel eerst even blancheren), Look zonder look, Teunisbloem, Winterpostelein, Paardenbloemblad en Vogelmuur.

De lijst is vast nog veel langer, maar dit is wat ik zo kan bedenken waar ik ook wel eens van heb gegeten zelf. Deze lekkere pesto is op te fleuren met alle eetbare bloemen die je in de tuin hebt staan. Zie hieronder het recept!

Eetbare planten

Recept

Zin om lekkere pesto te maken? Dan is hier een makkelijk recept. Doe alles bij elkaar in de blender of in een kom en voeg beetje bij beetje de olijfolie en de kaas toe. De pesto mag niet te droog zijn, je kunt er altijd wat meer olie bij doen. Proef af en toe en voeg nog wat meer rucola of kaas toe.

De pesto is, als deze goed onder de olie staat, best wel even te bewaren in de koelkast. In ieder geval een week. Maar het is veel te lekker om lang te bewaren, gewoon lekker snoepen!

  • Grote hand van allerlei wilde planten (jong blad) die hierboven genoemd zijn
  • 1 teen knoflook (gehakt)
  • snufje peper en zout
  • 100 gram parmezaanse kaas (proef altijd even tussendoor of het genoeg is of dat er nog iets bij moet)
  • 50 grams pijnboompitten
  • olijfolie
  • en naar keuze nog wat eetbare bloemen voor de garnering

Nieuwsgierig naar meer makkelijke recepten met eetbare planten? Lees dan ook deze blog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *